Houtrot herstel

Voorkomen is altijd beter, maar soms ontkom je niet aan herstel. Houtrotherstel is een precies werkje.

Houtrotherstel

Als schilder kom je vaak houtrot tegen. Achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat het houtwerk begint te rotten. Het is belangrijk om die schade tijdig te herstellen, omdat de plek zich anders verder uitbreidt met alle gevolgen van dien. Bij Bazen weten we precies wat er moet gebeuren om houtrot aan te pakken. Om te beginnen verwijderen we de aangetaste plek. Vervolgens gebruiken we hoogwaardige materialen om het kozijn, de goot of dorpel te herstellen. Ten slotte zorgen we voor een nette afwerking van de herstelde plek. Het probleem verhelpen zonder dat u er nog iets van ziet. Kijk, zo doen we dat bij Bazen.

Houtrot voorkomen

Houtrot ontstaat wanneer het vochtgehalte in het hout voor een langere tijd te hoog is. Onder bepaalde omstandigheden – bij voldoende zuurstof en een ideale temperatuur – ontstaan er vervolgens schimmels in het hout. Die schimmels tasten de celwanden aan waardoor het hout donkerder en zachter wordt. Na verloop van tijd kan het zelfs uit elkaar vallen. Goed schilderwerk vormt een beschermlaag en voorkomt dat het vochtgehalte van het hout oploopt. Daarom voert Bazen jaarlijks inspecties uit bij klanten met een onderhoudscontract.

Schildersbedrijf bazen

Ook alles strak in de lak?

Bij Bazen verzorgen we uw schilderwerk. Binnen en buiten. Bij u thuis en voor uw organisatie. Wij houden ons bezig met meerjarig onderhoud, het vervangen van glas, behangen of het herstellen van houtrot. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Daar vertellen we u graag meer over.